Anders har anlagt en egen treningsleir i området rundt  ca 30 S 30 Ø. På denne måten hevder han, med en viss rett, at han unngår norske sportsjournalisterers søken etter å fravriste eliten deres treningshemmeligheter.  Han bruker treningsmidler som er noe uvanlige, dog virksomme. Et av de mest intrikate, men virksomme,  midler som benyttes på stranden  i Southbroom (RSA), i dette tilfelle til å styrke overarmsmusklene ifm. dobbelt padling, vises over i naturskjønne omgivelser. Bildet over viser med all tydelighet at «kortreist» kan være «velreist». Dette lokale, tradisjonelle apparatet,  trolig håndskåret fra et grutenga-tre og reist for uendelig mange år siden av en fryktesløs vartasi-kriger, har vært lite brukt de siste årene – inntil Anders så muligheten. (Han stirrer fremdeles!) 

Til treningsområdet hører også fantastiske nyvinninger mht. restitusjonshjelpemidler og muligheter.

Som alle topp idrettsutøvere har han med seg sitt middel til å holde målet klart: Skiltet (under) fra Skiforeningen Den Sterke Stavs søsterorganisasjon viser retning og distanse.